Bastać: Izmene Zakona o Komunalnoj policiji imaju za cilj da uhlebe armiju botova 1Marko Bastać Foto: Opština Strai grad

Bastać u pisanoj izjavi navodi, da je Komunalna policija, poznata po tome da se ne meša u posao koji joj je poveren, te da u skladu sa tim ne rešava probleme komunalnog (ne)reda, odlaganja smeća i probleme buke, već se, kako ističe, bavi maltretiranjem građana u gradskom prevozu i lovom na prodavce lubenica, prema najavama zamenika gradonačelnika će se učetvorostručiti.

„Promenom imena komunalnih policajaca u komunalne milicajce, samo će se drugačije nazivati represivni odred koji radi samo u interesu Srpske napredne stranke, a sve troškove plata, vozila i ostalih sredstava će snositi građani Beograda koji već godinama na razne načine izražavaju nezadovoljstvo radom ovog otuđenog i privatizovanog aparata sile, pod kontrolom Srpske napredne stranke. Ovo je nastavak pljačke u režiji kriminalizovanih čelnika grada Beograda, koji misle da će izbeći političku, ali i pravnu odgovornost za sve što rade. I ako mislite da možete da radite šta hoćete, ne možete“, navodi Bastać i dodaje da desetine hiljada građana koji šetaju ispod prozora gradskih čelnika, na to upozoravaju svake subote.

„Ne postoji dovoljan broj radnika gradske čistoće koje brutalno zloupotrebljavate koji mogu da očiste tragove vašeg kriminala i bahaćenja. Vidimo se u subotu…“, poručio je predsednik opštine Stari grad.