Svi zainteresovani učenici od sedam do 18 godina moći će u zimskim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da klizaju ili plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovim sportovima. Podela vaučera biće u prostorijama ovog sekretarijata, Kraljice Marije 1, svakog radnog dana od devet do 15 časova.

Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena statičnog načina života.

– Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće 13 sportskih klubova.

Za sve sportske programe preporuka je da se zainteresovani učenici prijave organizatoru pre početka programa jer je broj mesta ograničen. Takođe, učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu.

– Pozivamo sve zainteresovane roditelje da posete Sekretarijat i preuzmu vaučer za svoju decu. Po preuzimanju vaučera dužni su da se pre početka programa prijave klubu koji će ih evidentirati, rasporediti u odgovarajuću grupu i tako će dobiti za školu plivanja, saopštavaju iz Sekretarijata za sport i omladinu.