Ilustracija Foto: Beoinfo

Saslušanje Aleksića i Petrovića deo je istrage koju je pokrenulo Prvo osnovno javno tužilaštvo po krivičnoj prijavi SOS sindikata GSP protiv odgovornih u tom preduzeću za događaj od 17. februara ove godine.

Tada je, naime, u jeku predizborne kampanje, gradonačelnik Siniša Mali otišao u obilazak gradskog saobraćajnog preduzeća kako bi razgovarao sa zaposlenima i predstavnicima sindikata, ali nekim snidikalcima onemogućeno je da Malom prenesu svoje kritike na račun rada preduzeća.

Nebojša Aleksić i Nikola Antić, u izjavama policiji povodom ove istrage, u koje je Danas imao uvid, naveli su da im je „radnik unutrašnje bezbednosti saopštio da im je zabranjen ulaz u pogon“ u kome se organizovala poseta.

Oni su naglasili i da – na pitanje da li o takvoj zabrani postoji službeni dokument, kolega im je odgovorio da ne postoji.

Kako Danas nezvanično saznaje, pomenuti radnik unutrašnje bezbednosti je takođe saslušan i u svojoj izjavi je naveo da je dvojici kolega preneo da im je ulaz u pogon zabranjen po usmenoj naredbi generalnog direktora preduzeća Željka Milkovića.

Za sada nije poznato da li je, na osnovu ove izjave, naloženo i saslušanje direktora GSP Željka Milkovića.

Da je za ovakvo postupanje odgovoran isključivo direktor Milković, ranije je naveo i sindikat „Sloga“ u saopštenju o ovom događaju.

Aleksiću je ulaz zabranila unutrašnja kontrola po nalogu generalnog direktora Željka Milkovića, u strahu da kao sindikalac i zaposleni ne bi gradonačelnika obavestio o problemima unutar tog javnog preduzeća, ili postavio neka nezgodna pitanja koja se odnose na nenamensko trošenje novca građana Beograda, nedostatak htz opreme, delova, alata“, poručio jeUdruženi sindikat Srbije Sloga.

Aleksić je tada pozvao policiju, patrola je izašla na teren, s njim obavila razgovor i sastavila zapisnik.