Jedan od predhodnih maratona Foto: Beogradski maraton

Trka zadovoljstva je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana, a pravo učešća imaju svi koji to žele.

Start trke je u 10:15 sati na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trg Nikole Pašića, ispred Narodne skupštine Republike Srbije, i trči se Bulevarom kralja Aleksandra, Branka Krsmanovića, Žičkom ulicom, Cara Nikolaja II, Mekenzijevom, Slavijom i Kralja Milana, dok je cilj na Terazijama.

Pravo učešća u polumaratonu imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja.

Start trke je u 10 sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske i trči se Beogradskom Slavijom, Nemanjinom, Balkanskom, ulicom Gavrila Principa, Brankovom, Bulevarom Nikole Tesle i Džona Kenedija.

Trka će ići dalje Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevar umetnosti, Bulevar Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, potom preko Mosta na Adi, Antifašističke borbe, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom ulicom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, a cilj je ispred hotela „Moskva“.

U maratonu pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina, a start trke je u 10 sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske.

Trasa je ista u delu kao kod polumaratona do Bulevara Mihajla Pupina, kada se nastavlja Bulevarom Nikole Tesle, Karađorđevom ulicom, Glavnom u Zemunu, potom Bežanijskom ulicom na Tošin bunar, Pariske komune, pa Bulevarom Maršala Tolbuhina i Otona Župančića.

Trasa potom ide ulicom Narodnih heroja, Bulevarom Milutina Milankovića, Tošinim bunarom, Zemunskom, Vojvođanskom ulicom, Dr. Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Dušana Vukasovića, Evropskom, Gandijevom i ulicom Jurija Gagarina, Omladinskih brigada.

Maratonci će trčati ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Crvene armije, Jurija Gagarina, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana i potom na Terazije, jer je cilj ispred hotela „Moskva“.

Maraton zatvara Otvoreni tržni centar

Pijaca „Otvoreni tržni centar – Novi Beograd“ neće raditi u subotu 21. aprila zbog održavanja 31. Beogradskog maratona, saopštilo je preduzeće Gradske pijace. Trasa maratona prolazi pored navedene pijace, zbog čega neće raditi, a u nedelju 22. prila OTC Novi Beograd će raditi uobičajeno, od osam do 16 časova.

Bez parkiranja na trasi maratona

Preduzeće Parking servis pozvalo je danas građane, predstavnike firmi i organizacija da blagovremeno pomere svoja vozila sa trase 31. Beogradskog maratona, koje će se održati 21. aprila, a parkiranje na trasi neće biti dozvoljeno u vreme održavanja te manifestacije. Vozila koja ne budu izmeštena najkasnije u petak 20. aprila do 22 sata, ukloniće ekipe Parking servisa u saradnji sa Saobraćajnom policijom. Automobili će biti izmešteni kako bi se pripremila staza i obezbedila bezbednost svih učesnika manifestacije, navodi se u saopštenju. Sve informacije o izmeštenim vozilima, vozači će moći da dobiju u Korisničkom servisu Parking servisa na broj telefona 011/30-35-400.