Gak: Zabrinjava porast slučajeva zaraze u beogradskim vrtićima 1Slavko Gak Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je danas da zabrinjava činjenica da je u poslednjih deset dana zabeleženo osam slučajeva zaraze među decom u beogradskim vrtićima, dok je u septembru bilo zaraženo samo jedno dete.

On je za RTS naveo i podatak da je u poslednje dve nedelje zabeleženo i dvadesetak slučajeva zaraze među zaposlenima, kao i da je svaki slučaj zaraze među decom i zaposlenima prijavljen Gradskom zavodu za javno zdravlje, koji je dao smernice kako da se postupa od slučaja do slučaja.

„Koordiniramo i sa privatnim predškolskim ustanovama i cela situacija je pod kontrolom“, rekao je Gak.

Na pitanje o eventualnom zatvaranju vrtića, odgovorio je da ne može da predvidi šta će se dešavati u narednim danima.

„Iz časa u čas pratimo celu situaciju. Nema mesta panici. Sve mere se sprovode, pokazalo se da sistem može da funkcioniše i u ovakvim okolnostima“, istakao je Gak.

Dodao je i da trenutno 58 odsto upisanih, odnosno 33.000 mališana trenutno ide u vrtiće, i da od maja do danas ni jedna predškolska ustanova nije zatvorena zbog epidemije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Gak: Zabrinjava porast slučajeva zaraze u beogradskim vrtićima”

  1. Dogovorite se kako postupate. Dete izostane jedan dan iz škole, jer je roditelj morao da se testira zbog ugroženosti na poslu (lekar) i kolege koji je dobio koronu, i sledeći dan ga kažnjavaju zbog jučerašnnjeg izostanka!
    Sledeći put će iči u školu dok god nemamo potvrdu da je neko od nas pozitivan.

  2. Ako nije tajna, kako izgledaju te smernice koje Gradski zavod za javno zdravlje daje od slučaja do slučaja kada svi vrtići idalje rade? Da nije i u vrtićima ista situacija kao u školama: direktori prikrivaju broj zaraženih da ne bi snosili posledice?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.