Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je Skupština grada donela odluku da svim investitorima koji ulažu više od 50 miliona evra dodeli specijalne timove, čiji je zadatak da im pomognu u realizaciji investicije, prenosi Beoinfo.

Podsetio je da su počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda, dela od Ostružničkog mosta do Bubanj potoka, a da je izgradnja Kineskog kulturnog centra u završnoj fazi. Razgovaraćemo i o turizmu, jer je za Beograd izuzetno važan broj kineskih turista koji se iz meseca u mesec povećava, naglasio je Radojičić.

Šef delegacije provincije Fuđen Lijang Đenjung izrazio je nadu da će kroz razgovore sa predstavnicima Beograda imati još veći uvid u mogućnosti saradnje na svim poljima kao što su ekonomija, trgovina, turizam i oblast obrazovanja. Verujem da će naši razgovori doprineti razvoju naših odnosa, pogotovo kada znamo da su dobru osnovu postavili naši lideri, tako da verujem u pozitivan ishod razgovora koji nas očekuju i produbljenje saradnje na svim nivoima.

Iskreno sa nadam lepoj sutrašnjici koju će stvoriti region Fuđen i Srbija, rekao je Lijang Đenjung. Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da postoji veliki potencijal za jačanje saradnje u oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivrede, kulture i sporta.