Inicijativa Ne davimo Beograd apeluje da se produži grejna sezona 1Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

„Hladni radijatori i hladno vreme krajem aprila i početkom maja meseca nisu neouobičajena „okolnost“ u Beogradu. I pored preskupog daljinskog grejanja građani i građanke Beograda se svakog proleća i jeseni susreću sa problemom hladnih stanova i poslovnih prostora, koji je posledica nebrige gradskih vlasti o stvarnim potrebama građana i građanki i neusklađenosti „Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu“ sa vremenskim prilikama“, navodi Inicijativa u saopštenju.

Inicijativa zahteva od gradskih vlasti da u najskorijem roku izmeni član 43. „Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu“ koji propisuje da grejna sezona traje do 15. aprila.

„Neophodno je promeniti deo odluke i propisati da se grejna sezona produži do 15. maja, a u istom Članu 43. povećati srednju dnevnu temperaturu ispod koje počinje grejanje na 15 stepeni Celzijusa, umesto dosadašnjih 12 stepeni“, ističe se u saopštenju.

Iz Inicijative najavljuju i da će se uskoro pozabaviti i problematikom formiranja i obračuna cena za daljinsko grejanje.

Povezani tekstovi