Do kraja je ostalo još dva dana, a publika će imati prilike da uživa u dva koncerta pre nego što se oprosti od još jednog Belefa. Sinoć je u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja odigrana interaktivna monodrama „Život je loto“ a danas će na istom mestu od 21h nastupiti italijanski orkestar Moreska Nova. Na svečanom zatvaranju u subotu biće priređen spektakularni nastup ruskog ansambla Berjoska u centru.

Vladan Vukosavljević, gradski sekretar za kulturu, sumirao je utiske ovogodišnjeg Belefa i istakao da je vrlo zadovoljan rezultatima koji su postignuti sa ograničenim budžetom i vremenom za pripremu. Posebno je pohvalio program koji je činilo 20 koncerata, 6 predstava, 2 vizuelna programa i jedna modna revija, i zaključio da je uspešno pronađen recept za program sa popularnim sadržajem, ali obogaćen kvalitetom. O uspešnosti takvog koncepta govori i brojka od 17 500 zadovoljnih posetilaca, a očekivanja su da će do kraja festivala broj posetilaca premašiti 20 000.
Dana DŽudović Gak, članica odbora festivala, rekla je da je bio izazov oformiti program za svega dvadesetak dana, ali da je zadovoljna njegovom raznovrsnošću.

Direktor CEBEF-a Milan Lazović, takođe je pohvalio program i istakao da je postignuta prava mera između prijemčivosti i kvaliteta, i da je zadovoljan što se nije podleglo lošem ukusu i jeftinoj zabavi.
Orkestar Moreska Nova razgalio je okupljene izvedbom dve pesme kojima su najavili svoj večerašnji nastup. Predstavnik ansambla preneo je svoje oduševljenje zbog nastupa na ovom festivalu, kao i zbog prijateljstva i gostoprimstva na koje su uvek nailazili tokom gostovanja u Srbiji.