Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Savez za Srbiju predlaže da se umesto toga taj novac uplati u humanitarne svrhe, ili za besplatne udžbenike i obdaništa.

“Zaustavljate saobraćaj godinu i po dana zbog rekonstrukcije 600 metara ulice, u parkovima umesto zelenih površina i igrališta postavljate betonske blokove, od Cvetnog trga ste napravili mauzolej“, navodi se u apelu koji je potpisao šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ Nikola Jovanović, a prenosi Narodna stranka.

„Na istorijsko blago Kalemegdana kalemite betonsku pasarelu i preskupu i nepotrebnu gondolu, zaklanjate pogled na ušće zbog stambenog kompleksa u samom podnožju tvrđave. U Savamali podižete zgradetine zbog kojih je ukinuta istorijska železnička stanica i uništena silueta grada. Ako nastavite ovako, nepovratno ćete unakaziti Beograd“, dodaje se u apelu.

„Ne ugrožavajte neobnovljiv prirodni resurs vodoizvorišta u Makišu nekakvim ’Tesla gradom’! Ostavite na miru pluća Beograda – zaštićeno područje Košutnjak“, naveo je dalje Jovanović.

„Nisu nam potrebne 54 fontane u ’behaton parkovima’, projekat metroa koji bi povezivao ništa ni sa čim, novi tržni centri zbog kojih je posao izgubilo 20.000  zaposlenih u radnjama, kao ni lažni kult zastave koji navodno vraćate preskupim jarbolima, dok svakodnevno urušavate dostojanstvo, Ustav i institucije ove zemlje“, piše u apelu Saveza.

On je apelovao da se bolje taj novac usmeri u humanitarne, besplatne udžbenike i obdaništa.

Povezani tekstovi