Jovanović o Šapiću: Zaista je uspeh ne doneti ništa, a dobiti titulu gradonačelnika 1foto Medija Centar

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, gostujući u emisiji N1 Studio Live, na pitanje šta se može očekivati od Šapića kao gradonačelnika, rekao je „ništa“.

„On je tu da mnogo ne talasa, jedno privremeno rešenje, da sprovodi ono što je već stavljeno na neke šine, a Goran Vesić nije uspeo da završi, on je tu da ovaj trend blagog pada SNS zaustavi“, kaže on. Dodaje da je „zaista uspeh ne doneti ništa, a dobiti titulu gradonačelnika“.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Šapić „nije neko ko je u prethodnim godinama kandidovao bilo kakvu novu ideju ili viziju Beograda“.

„Čak ni aktuelne probleme nije komentarisao, nije išao na ono što gradonačelnik treba da ima, a to je znanje ili vizija. Njegov glavni adut je bio što je mogao da donese glasove. Na Novom Beogradu je SNS osvojila samo 82 glasa više sa Šapićem, nego na prošlim izborima bez njega. Šapić je Hudini, za 82 glasa je dobio mesto gradonačelnika. Pokazalo se da utapanjem u SNS jednostavno on ne može doneti više glasova nego što donosi Aleksandar Vučić, koji je bog i batina, koji je božanstvo, koji je izgradio kult ličnosti“, kaže on.

Dodaje da je „zaista uspeh ne doneti ništa, a dobiti titulu gradonačelnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari