Foto: FreeImages / Burcin Tuncer

U saopštenju, više opozicionih stranaka izrazilo je ogorčenje načinom na koji trenutna vlast pod okriljem SNS-a tretira građane Vračara, navodeći da su odlučni da stanu na put kriminalu i kažnjavanju Vračara i zbog toga su pozvali sve Vračarke i Vračarce da zajedno dignu svoj glas protiv aktuelnog režima.

Kriminalizovanost aktuelnog režima je nažalost već uveliko počela da uzima danak u životima nedužnih ljudi. Skoro svakodnevno ulicama Vračara i Beograda proliva se krv u mafijaškim obračunima, a radnici koji žele da rade i da pošteno zarađuju, tragično gube živote na svojim radnim mestima, dok se lokalni naprednjački moćnici utrkuju u besmislenim izjavama i gomilanju funkcija i plata. Poslednji u tragičnom nizu dogadjaja je i pogibija radnika na nelegalnom i neobeleženom gradilištu u Braničevskoj ulici broj 6, kada je cela paleta cigala, teška jednu tonu, pala na 31-godišnjeg radnika, koji je na mestu poginuo“, navedeno je saopštenju koje je dostavio DS.

Oni, kao vračarska opozicija, odbijaju da ignorišu takve događaje i vlasti poručuju: „Za nas, život je izgubio još jedan čovek, pošten radnik, koji je u Beograd došao da bi pošteno zaradio za sebe, svoju suprugu i maloletno dete“.

Vračar gubi svoj stil, ruše se stara velelepna zdanja od neprocenjive arhitektonske i kulturne vrednosti, poput rušenja vile u Topolskoj ulici, niču moderne višespratnice, džepovi vračarskih funkcionera SNS su sve puniji, a nedužni ljudi gube svoje živote, primorni da zarađuju radeći bez ikakve zaštite i osiguranja na divljim gradilištima širom Vračara“, zaključuje se u saopštenju.

 

Povezani tekstovi