Foto: BeoInfo

On je gostujući na RTS podsetio da manifestacija počinje svečanom povorkom do spomen-obeležja na Kalemegdanu i polaganjem venaca na mestu gde je knez Mihailo primio ključeve grada od poslednjeg turskog komandanta Ali Riza-paše.

Danas će biti održana i svečana sednica, na kojoj će biti saopštene odluke komisija o dodeli Nagrade grada za 2017. godinu, koju će dobiti najzaslužniji građani koji su postigli vrhunske rezultate u svojim oblastima, rekao je Mladenović.

Centar obeležavanja „Dana Beograda” biće na Beogradskoj tvrđavi, gde će se održati najviše programa. Na Trgu republike danas u 17 časova biće održan koncert pod nazivom „Beogradski vremeplov” sa sjajnim izvođačima i predivnim numerama koje svi volimo, najavio je Mladenović.

Najavio je da sutra počinju stručni obilasci Kalemegdanske tvrđave, a program je podeljen na turski, austrijski i srpski period.

Svi muzeji i pozorišta, kulturne ustanove i istorijske kuće otvoriće vrata za posetioce, pa će tako Muzej grada Beograda imati izložbu istorijskih knjiga i sve što je vezano za istoriju Beograda biće u centru pažnje, rekao je Mladenović, prenosi Beoinfo.