Dobrotvorni turnir okupio je 90 mladih sportista iz 10 različitih tekvondo klubova, koji su se ne samo takmičili, već su i svojim prilozima pomogli vršnjacima bez roditeljskog staranja.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević svečano je otvorila takmičenje i tom prilikom istakla da je turnir posvećen deci, jer se upravo ona takmiče za svoje vršnjake čime pokazuju veliku solidarnost.

-Ovim turnirom pokazujemo solidarnost i tradiciju koju ćemo negovati, ali posebno podstičemo i sve one sportske aktivnosti u Beogradu koje su negde okrenute i namenjene isključivo deci, izjavila je između ostalog sekretarka Stanisavljević.

U svečanom delu manifestacije van takmičarskih kategorija nastupili su predstavnici Paratekvondo saveza Srbije koji su svojim prisustvom naročito uveličali ovaj događaj.

Predsednik Beogradskog tekvondo saveza prof dr Fadilj Eminović saopštio je da će sva prikupljena sredstva u organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu biti dostavljena korisnicima u vidu donacija.

-Beogradski tekvondo savez će i u buduće, bar jednom godišnje organizovati dobrotvorne akcije, sa ciljem međusobnog pomaganja, jer jedni bez drugih ne možemo. Zahvaljujemo se svim firmama koje su svojim prilozima doprinele uspešnosti akcije, a posebno Sportskom društvu “Radnički” na čelu sa Ljubinkom Veselinovićem, našim proslavljenim sportistom koji su nesebično izašli u susret ovoj akciji i omogućili korišćenje svoje sportske hale, kaže prof dr Eminović.

Među brojnim zvanicama bili su predstavnici Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, zatim GO Palilula, Paratekvondo saveza Srbije, PTT Srbije i drugih institucija.