Opozicija lepila nalepnice "Vučićevih laži" na zgradu gradske skupštine 1Foto: Ivana Nikoletić

Savez za Srbiju nastavio je da bojkotuje zasedanja, kako je to nedavno dogovoreno Sporazumom sa narodom.

Lideri i odbornici opozicionih stranaka okupili su se pre početka sednice ispred zgrade Skupštine, i razvukli transparent sa građanskih protesta koji se nedeljama održavaju širom Srbije, sa natpisom „1 od 5 miliona“.

Nakon toga, oni su nalepnicama „Vučićeve laži“ oblepili staklo na ulazu u zgradu.

„U skladu sa sporazumom koji smo potpisali sa narodom, sa građanima Srbije, prava opozicija nastavlja da bojkotuje zasedanja republičke, opštinskih i gradskih skupština, jer ostajemo iza naših zahteva do donošenja uslova za fer i poštene izbore, ne učestvujemo ni u radu parlamenata ni bilo kakvim izborima.

Danas na sednici nećemo učestvovati, zbog same činenice izglasavanja rebalansa budžeta samo dva meseca od početka godine gde se ubacuje kredit za kupovinu autobusa, što znači da to nije planirano. Ti autobusi će biti kupljeni od kredita od 35 miliona evra, videćemo kako će se računati, da li prema međunarodnim standardima, ili onima koji su važili za one investicione kredite koji su uzimani u moje vreme. Kada sam ja bio gradonačelnik Grad je bio zadužen za 300 miliona evra dodatnih para, dok je u infrastrukturne objekte uloženo milijardu evra. I tada smo govorili da se velike investicije koje se rade radi građana, naravno finansiraju iz kredita, ali ne kreditima komercijalnih banaka, kakav ce verovatno biti ovaj, vec krediti EBRD i Investicione banke.

Ono što je dobro je da će Beograđani ipak dobiti 200 autobusa, jer gradski sabraćaj ne funkcioniše.

Loša je ta ideja da će 720.000 zaposlenih biti dužno da pravda kupovinu markica i njihove firme moraće da imaju dodatna računovodstva za to, još jedna besmiclica, jer bi svako preduzeće morati da zaposli dodatne radnike da to obračunavaju- rekao je Dragan Đilas ispred Skupšrine obraćajući se novinarima.

On je i objavio da na njegovo mesto šefa odborničke grupe SZS dolazi dodsadašnji zamenik, Nikola Jovanović, dok će zamenik ubuduće biti Peđa Milovanović.

Na današnjoj sednici otpočela je rasprava o rebalansu budžeta kako bi se obezbedio novac za kupovinu autobusa za GSP. Osim vladajuće SNS, na sednici su ostali i odbornici „Srpskog patriotskog spasa“ (Aleksandar Šapić).