Podizvođač radova u Bloku 37 sklanja mašine, stanari sutra sa Vesićem 1Foto: Beta/Sonja Kamenković

Stanare Bloka 37 koji više od mesec dana protestuju protiv izgradnje ogromne zgrade u njihovom kraju, dobili su danas prvu dobru vest.

Podizvođač radova, koji je zadužen za prve, najgrublje radove na građevinskoj parceli, odlučio je da povuče svoje mašine sa placa, ispred kog građani svakodnevno prave blokade, ne bi li zaustavili tu neadekvatnu gradnju.

– Dobili smo vesti od same firme koja radi te prve radove, da odustaje od posla i povlači mašine, jer verovatno imaju druge poslove koji zbog ovoga čekaju, kaže za Danas Aleksandar Angelovski, jedan od predstavnika stanara i dodaje da je najveća mašina izvezena sa parcele, uz ovacije i oduševljenje građana, dok treba da se ukloni još jedna.

U svakom slučaju, bez tih radova, ostali neće moći da se nastave, bar neko vreme.

Kako Angelovski navodi, na insistiranje stanara, sutra ujutru će biti održan sastanak sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, kako bi se dogovorili sta dalje mogu da urade.

– Iz Vesićevog kabineta nam se nisu javljali od poslednjeg sastanka, ali su sada potvrdili sastanak. Nadamo se da će pitati građane šta žele i kako možemo zajedno da pronađemo prihvatljivo rešenje, navodi Angelovski i dodaje da stanari nisu protiv gradnje u Bloku, ali da ona bude razumna, i po spratnosti i po dimenzijama, kao i da ima ulogu u razvoju samog kraja.

Podsetimo, Grad je pred investitora izneo dve moguće ponude, kako bi odustao od izgradnje osmospratnice, ali investitor, još uvek, nije prihvatio ni jednu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Podizvođač radova u Bloku 37 sklanja mašine, stanari sutra sa Vesićem”

  1. Kako je investitor kupio tu zemlju? A iako je kupio,Kako mogu da stanari stopiraju gradnju ako je čovek legalan. Nešto tu nije jasno. Kupiš zemlju i pitaš komšije šta da pravi. Van pameti. Ili ja ne razumem.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.