Foto: SNP

U ovoj kampanji SNP će će građanima glavnog grada ponuditi viziju Beograda kao ”pametnog grada”. Popović je istakao da će u Beogradu uskoro početi gradnja najsavremenijeg srpsko-kineskog industrijskog parka.

„Vlada Srbije i ja kao ministar, učinićemo sve da što brže – pored Pupinovog mosta u Borči – kao simbola prijateljstva srpskog i kineskog naroda, nikne park u kojem će raditi najsavremenije kineske  i svetske kompanije. To će biti grad budućnosti gde će biti otvoreno desetine hiljada novih radnih mesta“, naglasio je Popović.

On je ukazao da SNP želi da Beograd učini centrom inovacionog preduzetništva na Balkanu. ”Želimo da Beograd učinimo gradom u kojem će svaki mladi preduzetnik, inženjer i naučnik, uz pomoć Grada i države, dobiti šansu da realizuje svoje preduzetničke ideje i stvori nova radna mesta”, istakao je Popović.

„SNP Beograđanima nudi viziju Beograda koji će biti digitalni i pametni grad, gde je primena tehnoloških inovacija put za dobijanje efikasnijih i jeftinih usuga u oblasti gradske uprave, javnog transporta, komunalnih preduzeća, zdravstvene zaštite i obrazovanja”, istakao je Popović na konvenciji ove partije u Beogradu. „Imamo prijatelje u najvećim gradovima, od Kine, preko Rusije i zapadne Evrope, sve do SAD, u kojima su takve inovacije već primenjene, i koji će nam rado pomoći, kroz transfer znanja i tehnologija, da ih uspešno primenimo u Beogradu“, naglasio je Popović.

On je istakao da će zbog ”političkog značaja Beograda za celu Srbiju ”, SNP razgovarati sa Srpskom naprednom strankom o načinu izlaska na te izbore. „Imamo odličnu saradnju sa SNS na svim nivoima vlasti. Mi smo dve državotvorne partije koje su garant da Srbija nikada neće ući i NATO i da nikada neće uvesti sankcije Rusiji. Naše partije su garant da će Beograd nastaviti da se razvija i da će se u njemu graditi nove ulice, škole, zdravstvene ustanove”, rekao je Popović.