Radojičić: Beograd dobio Dečji zoo vrt na hiljadu kvadrata 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je danas otvaranju Dečjeg zoo vrta, u okviru kojeg je napravljeno novo igralište i avantura park za decu.

Kako je tom prilikom naveo gradonačelnik, ovo je još jedna promocija zdravog života, kontakta sa prirodom i dečje igre na otvorenom.

Dečji zoo vrt osmišljen je na prostoru od hiljadu kvadrata, u sklopu Beogradskog zoo vrta. Na ovom prostoru će deca s jedne strane moći da se igraju, a s druge će imati direktan kontakt sa životinjama. Ovo je dobar način da deca borave na otvorenom i budu u dodiru sa prirodom – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na lepu tradiciju Beogradskog zoo vrta, dugu osamdeset godina.

– Beograd je jedan od retkih gradova koji ima zoološki vrt u centru. Kao takav, interesantna je atrakcija i za goste glavnog grada. U prethodnoj godini bilo je prvi put oko 430 hiljada posetilaca, s velikim brojem turista. Ovakvi prostori doprinose većoj turističkoj ponudi u Beogradu – istakao je Radojičić.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević istakao je da ovo ministarstvo već drugi put učestvuje u izgradnji i obnavljanju sadržaja Beogradskog zoo vrta. On je podsetio da je tokom 2016. i 2017. godine za te namene izdvojeno ukupno dvadeset miliona dinara.

Beograd zaista jeste najposećenija turistička destinacija u Srbiji, a zoološki vrt je neizostavni deo njegove ponude. Ovom podrškom hteli smo da pomognemo u unapređenju turističke ponude zoo vrta, kako bi strani i domaći turisti mogli da uživaju u njegovim sadržajima – kazao je Knežević, istakavši da Vlada Republike Srbije u saradnji sa Gradom Beogradom nastavlja da finansira sadržaje koji će unaprediti turizam u našoj zemlji.

Direktor Beogradskog zoo vrta Srboljub Aleksić rekao je da je nakon šest meseci radova potpuno preuređen nekadašnji bebi zoo vrt, koji je sada dobio naziv Dečji zoo vrt. Ujedno je izrazio zahvalnost Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, čijim subvencijama je ovo i urađeno, kao i Gradu Beogradu na dosadašnjoj podršci. 

Dobili smo jednu svojevrsnu oazu za decu unutar zoo vrta, mesto gde će mališani uz nadzor moći da imaju direktan kontakt sa životinjama, jedno igralište i u perspektivi prodavnicu i kafe-bar, gde bi posetioci mogli da predahnu – najavio je Aleksić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Radojičić: Beograd dobio Dečji zoo vrt na hiljadu kvadrata”

 1. Istina, Beograd jeste jedan od retkih gradova koji ima zoo vrt u centru. Ali je i jedan od retkih gradova koji zoo vrt ima u istorijskim zidinama grada. Sto nije narocito za pohvalu. Kao sto nije ni cinjenica da zivotinje zive u tesnom prostoru i nehumanim uslovima. Obidjite zoo vrtove u nekim drugim zemljama (Bec, Sangaj, Minhen) da vidite sta je zoo vrt. Kod nas bi imalo smisla da se taj prostor na Kalemegdanu oslobodi a zoo vrt prebaci na Veliko ratno ostrovo recimo na mesto divljih vikend naselja.

  • Posebno vukovi. Tuga. Potpuno poludeli u onim nehumanim gvozdenim kavezima koji bi i retriverima bili mali.
   Dobro je jedino reseno barsko ostrvo sa capljama.
   Medvedi nemaju nikakvo zelenilo, staklenik sa majmunima je ocajan sa onim osusenim deblima, opet bez ijednog lista ili cveta u samom kavezu, kao i majusni fokin bazen i jadni nilski konj ispod jadnih boa ceo zivot zgnjeceni u akvarijumima za ribice…
   ZOO vrt sa ovim primercima zahteva mnogo vecu povrsinu i mnogo humanije uredjenje zivotnog prostora.

 2. I u Beču je slična stvar, i tamo je Zoo vrt u centru grada , uvek glasam za stvari koje su za dobrobit građana

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.