Foto:Beoinfo

Prošle godine individualna gazdinstva smo pomogli sa 120 miliona, a ove godine sa 180 miliona dinara. Subvencije je dobilo 913 poljoprivrednika, rekao je Radojičić. Uzgajivači voća i povrća Goran Radivojević i Miloš Stanković prošle godine su od Grada dobili subvencije za razvoj poljoprivrede, dobijeni novac uložili su u kupovinu mehanizacije i plastenika, saopštio je Beoinfo.

Veoma mi je drago da su mladi ljudi odlučili da obrađuju svoju zemlju i proizvode zdravu hranu. Važno je i da znaju da mislimo podjednako na sve gradske opštine, i centralne i prigradske, rekao je Radojičić, koji je u obilasku Grocke, tu opštinu nazvao „srpskom Toskanom”.

On je podsetio da Beograd iz budžeta izdvaja novac za individualna registrovana gazdinstva.

Porodice koje se bave poljoprivredom mogu da konkurišu da li će subvencijama da kupe poljoprivrednu mehanizaciju i priključne mašine ili će dobijeni novac uložiti u stočarstvo, pčelarstvo, voćarstvo ili povrtarstvo, navodi se u saopštenju.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović naglasio je da subvencijama upošljavaju mlade, kojima se već posle jedne godine, investicija isplati i onda imaju čistu zaradu.

Beograd ima 250.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega 150.000 obradivog, dok na teritoriji Grada ima 33.000 registrovanih gazdinstava, navedeno je u saopštenju.