Radojičić: Imamo plan za razvoj Beograda kao pametnog grada 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas povodom učešća delegacije Grada na Svetskom kongresu pametnih gradova u Barseloni, da je važno da se građanima približi taj koncept i kakvu će korist imati od primene modernih tehnologija u svakodnevnom funkcionisanju komunalnog sistema grada, saopštio je Beoinfo.

On je, u Beogradskoj hronici, istakao da je Barselona jedan od gradova koji je najdalje otišao u razvoju pametnih gradova. Istakao je da je potrebno imati viziju razvoja grada i da vlasti u Beogradu imaju plan za razvoj Beograda kao pametnog grada.

Na primer, celokupan koncept prevoza u Beogradu daje prioritet pešacima, biciklistima, javnom prevozu i na kraju automobilima.

U tom konceptu će se razvijati izgradnja javnih garaža u centru grada, dok na opštini Vračar već postoje senzori koji pokazuju koliko ima slobodnih parking mesta, i to su koraci koji idu u tom pravcu, naveo je Radojičić.

Takođe je pohvalio podsticaje Vlade Srbije u tom pravcu, posebno mladim ljudima koji ostvaruju izvrsne rezultate u Naučno-tehnološkom parku „Beograd”.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Radojičić: Imamo plan za razvoj Beograda kao pametnog grada”

  1. A da pokrpite prvo ulice po Beogradu, kidamo točkove o šahtove što štrče na sve strane? Ništa nikada pametno niste uradili pa teško da ćete i pametan grad napraviti…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.