Radojičić: Imamo plan za razvoj Beograda kao pametnog grada 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas povodom učešća delegacije Grada na Svetskom kongresu pametnih gradova u Barseloni, da je važno da se građanima približi taj koncept i kakvu će korist imati od primene modernih tehnologija u svakodnevnom funkcionisanju komunalnog sistema grada, saopštio je Beoinfo.

On je, u Beogradskoj hronici, istakao da je Barselona jedan od gradova koji je najdalje otišao u razvoju pametnih gradova. Istakao je da je potrebno imati viziju razvoja grada i da vlasti u Beogradu imaju plan za razvoj Beograda kao pametnog grada.

Na primer, celokupan koncept prevoza u Beogradu daje prioritet pešacima, biciklistima, javnom prevozu i na kraju automobilima.

U tom konceptu će se razvijati izgradnja javnih garaža u centru grada, dok na opštini Vračar već postoje senzori koji pokazuju koliko ima slobodnih parking mesta, i to su koraci koji idu u tom pravcu, naveo je Radojičić.

Takođe je pohvalio podsticaje Vlade Srbije u tom pravcu, posebno mladim ljudima koji ostvaruju izvrsne rezultate u Naučno-tehnološkom parku „Beograd”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari