Radojičić: Najveći broj turista u Beogradu je tokom novogodišnjih praznika 1Foto: Beoinfo

Radojičić je u razgovoru istakao, navodi se u saopštenju, da u Beogradu najveći broj turista tradicionalno boravi tokom novogodišnjih praznika i rekao da se nada da će i ove godine biti tako.

– Pripremili smo bogat program u kojem sugrađani i gosti našeg grada mogu da uživaju do 15. februara. Posebno smo mislili na najmlađe, za koje se uvek trudimo da obezbedimo što više sadržaja. Nadam se da će i turisti iz Skandinavije u što većem broju doći i uživati u manifestaciji Beogradska zima, u okviru koje ćemo imati Trg otvorenog srca, Ulicu otvorenog srca, Božićno seoce i druge sadržaje, rekao je Radojičić.

Zvaničnici su razgovarali i o obeležavanju švedskog praznika „Sveta Lucija“ u Beogradu i saglasili se da je srpska prestonica otvorena za druge kulture.

Kako se ističe u saopštenju, sagovornici su se složili da je važno da se Beograđanima i gostima srpske prestonice omogući da upoznaju švedsku kulturu, kao i da se Šveđanima koji žive u Beogradu, kao i ljudima koji su vezani za ovu zemlju, pruži što više sadržaja.