Potencijalni zagađivači Čukaričkog rukavca i Topčiderske reke 35 fabrika 1Foto: Aleksandar Roknić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da postoji 35 fabrika ili subjekata koji su potencijalni zagadjivači Topčiderske reke i Čukaričkog rukavca, i da grad Beograd trenutno kontroliše da li oni imaju neophodne filtere.

„Na tih 23 kilometra koliko je reka duga ima 35 fabrika ili subjekata, i neki od njih su potencijalni zagađivači i njih i kontrolišemo“, rekao je Radojičić za RTS.

On je dodao da su pored fabrika najveći zagađivači Topčiderske reke kanalizacija i nekontrolisana naselja, odnosno deponije i da Grad Beograd ulazi u ozbiljno rešavanje problema kanalizacije i to kroz četiri sliva – Veliko selo, Krnjača, Ostružnica i Batajnica.

Prema njegovim rečima takve probleme nije moguće rešiti preko noći, uz to što Beograd ima 1.100 kilometara vodotokova drugog reda koji zahtevaju uređenje.

„Raspisan je tender za studiju i strategiju kako će se u narednim godinama taj problem staviti pod kontrolu“, rekao je Radojičić.

Radojičić je povodom „prekopavanja“ na Savskom nasipu rekao da građani Novog Beograda nemaju razlog za strah od poplava.

„Nažalost ovo je najčešće predizborna tema i tada politički protivnici, koja god da je strana, koriste ovu priču. Naravno da ovaj problem mora da se reši po proceduri. JP ‘Srbija vode’ su na terenu i ja od njih dobijam informacije da ne postoje rizici koji se pominju“, izjavio je Radojičić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Potencijalni zagađivači Čukaričkog rukavca i Topčiderske reke 35 fabrika”

  1. Kakve bre fabrike i to 35, pa toliko nije bilo ni u zlatno doba Rakovice. Šta zapravo za tebe znači reč fabrika? Zar ne vidite da svi otrovi , đubre i prljaavština ide direktno u taj jadni potok Uostalom sve iz Beograda ide u reke(u)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.