Foto: BeoInfo

Gostujući u „Beogradskoj hronici”, on je precizirao da su sastanku prisustvovali predstavnici „Zelenila”, „Gradske čistoće” i „Srbijavoda” i postignuta je saglasnost da tom poslu mora brzo da se pristupi.

Dogovorili smo se da preciziramo ko će šta da radi i već narednih dana očekujemo prve rezultate. Dok sam na ovoj poziciji ulagaću maksimalni napor da Beograd bude čistiji i uređeniji, rekao je Radojičić.

On se osvrnuo i na problem ambrozije u Beogradu, precizirajući da je urađena analiza i snimanje na 400 hektara, a ambrozija je do sada uništena na oko 60 hektara.

Komentarišući sastanak sa gradonačelnicima Sarajeva i Zagreba, Radojičić je rekao da je iskazana želja da ti susreti postanu tradicionalni.

Poslata je poruka da treba da sarađujemo i razmenjujemo iskustva, jer svi imaju zajednički cilj – da građani na ovom prostoru žive bolje, kazao je Radojičić.

On je podržao i predlog RTS da zaslužni ljudi te kuće – Novak Novak, Radovoje Lola Đukić, Aleksandar Đorđević i Mića Orlović – dobiju ulice u Beogradu.