Andrea Radulović Foto: Beoinfo

Ona je podsetila da je na nedavno završenom konkursu Fondacije za mlade talente stipendirano 49 mladih Beograđana.

– Ulaganje u talente je ulaganje u budućnost Beograda i Srbije. Oni predstavljaju naš narod u svetu i prenose poruku dostojnu divljenja. Kada pružate podršku mladom čoveku, on je motivisan da opravda poverenje i da bude još bolji. S druge strane, svako od nas je ponosan što je deo tima koji prepoznaje talente i daje im „vetar u leđa” – istakla je za Beoinfo Andrea Radulović.

Ona je dodala i da će Grad Beograd zajedno sa Fondacijom za mlade talente nastaviti da animira društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu podršku jer se „pravo bogatstvo društva oslikava najlepšim bojama upravo darivanjem”.

– Mladi talenti su pokretačka snaga za sve nas i prava dragocenost našeg glavnog grada, zbog čega i ubuduće mogu da očekuju našu pomoć – poručila je Radulović.

Predsednik Upravnog odbora fondacije Srđan Ognjanović naveo je da je čitava ideja oko Fondacije za mlade talente Grada Beograda divna i da je Beograd sada dobio „drugu generaciju talentovanih Beograđana”, i to zahvaljujući Fondaciji, koja je 2017. godine pomogla 13 korisnika talentovanih u oblasti nauke, 16 u oblasti sporta i 20 u oblasti umetnosti.

– Na početku karijere mladim ljudima je bezmalo uvek teško i zato im je podrška važna. Ipak, oni su ti koji pronose ime Beograda po svetu, što nam je svima veoma značajno. Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta Fondacija je podržala kupovinom opreme, stipendiranjem njihovog učešća na takmičenjima ili edukacijama u inostranstvu – rekao je Ognjanović.

Problemi u daljem napredovanju katkad su nepremostivi, ali ako priskoči društvo, tačnije u ovom slučaju Grad Beograd i veliki broj kompanija, onda se i problemi reše i snovi te dece ostvaruju, istakao je Ognjanović, navodeći da su nadareni pojedinci dobili sredstva iz Fondacije kako bi nastavili da razvijaju svoj talenat. Oni su primer dobre politike Grada Beograda i Fondacije, kao i njene želje da se pomogne dalji razvoj talenta dece. Mladi su pokazali da je Beograd prestonica nadarene dece i mladih, koji dobijaju podršku od svog grada. Ognjanović je dodao i da je ovo sistemski pristup i svojevrstan povratak zadužbinarstvu u našem glavnom gradu.