U Košutnjaku na Dan ljudskih prava 100 novih sadnica drveća 1Foto: Zelena stranka

Novih 100 stabala, koja se u Košutnjaku sade na inicijativu Zelene stranke, biće posađeno 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, precizirano je na jučerašnjem sastanku delegacije Zelene stranke i Zavoda za sport i medicinu sporta. 

Sadnja novog drveća dogovorena je letos, nakon građanskih protesta koje je predvodila Zelena stranka, zbog 19 stabala koja su posečena zbog gradnje dvorane za ekstremne sportove čiji je investitor Zavod za sport. Zelena stranka je insistirala da se zaustavi dalja seča i da se o trošku Zavoda umesto 19 posečenih, posadi 100 novih stabala, kako bi Košutnjak i u budućnosti zadržao funkciju pluća Beograda.

– Kad već ne možemo vratiti posečeno drveće, insistirali smo da Zavod za sport i medicinu sporta o svom trošku posadi nova stabla, kako bismo na taj način barem u nekoj meri sanirali loše efekte seče i povećali broj drveća u Košutnjaku – naglasila je nakon sastanka Branislava Jeftić, zamenica predsednika Zelene stranke.

Sadnice koje će se saditi visoke su bioestetske, higijenske i ekološke vrednosti, prilagođene uslovima staništa, rezistentne na ekstremne temperaturne uslove, aerozagađenja, salinitet zemljišta.

Iz Zavoda za sport i medicinu sporta dobili smo potvrdu da će se preduzeti sve mere predostrožnosti da se u toku sadnje okolna stabla maksimalno zaštite i sačuvaju od mogućeg oštećenja.

Sastanku su pored Banislave Jeftić prisustvovali poverenik i članovi beogradskog odbora Zelene stranke, Aleksandar Božić, Snežana Nedeljković i Dragan Ivanović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Košutnjaku na Dan ljudskih prava 100 novih sadnica drveća”

  1. Daj pet (sto stabala) karata, da vidimo ko je sirotinja.
    Koliko? Pet! Dosta ti je jedna.
    ili pet ili ništa!
    Lepo od Zavoda i Zelenih. Ovi iz Zavoda su obećali da više NEĆE SEĆI po Košutnjaku?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.