Vesić najavio razgovor sa građanima o rešenju za Revu 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da razume zabrinutost građana, naročito onih koji se bave zaštitom životne sredine, koji protestuju na području bare Reva i da će ih pozvati na razgovor o toj temi kako bi zajedno došli do rešenja, preneo je Beoinfo.

„Pozvaću one koji se zaista bave zaštitom životne sredine, a ne politikante, da popričamo o tom problemu“, rekao je Vesić za Beogradsku hroniku RTS i dodao da će na taj razgovor biti pozvani i predstavnici Zavoda za javno zdravlje i Zavoda za zaštitu prirode.

Tamo je grad hteo i imao je pravo po urbanizmu da sagradi postrojenje za preradu građevinskog otpada. Mi sada ulazimo u fazu kada počinjemo da prerađujemo otpad, što znači da se iz takvog postrojenja stvara poseban produkt koji se koristi za izgradnju puteva, naveo je Vesić.

On je naglasio da razume da su ljudi protiv da se nešto dešava u njihovom komšiluku, ali da nije dovoljno da budu samo protiv, već moraju da ponude i neka rešenja.

„Ukoliko nemamo mesta da odlažemo građevisnki otpad i ne prerađujemo ga, tada ćemo imati divlje deponije svuda po gradu“,  naglasio je Vesić. On je dodao da se trudi da rešava ekološke probleme.

„Nisam ja kriv što niko pre mene nije hteo da se bavi fabrikama za preradu otpadnih voda. Sada radimo takvu fabriku u Velikom Selu, počinjemo u Ostružnici, radićemo u Obrenovcu, završili smo projektovanje Batajnice i ostaje nam samo još jedna u Grockoj. Svake godine izbacujemo fekalija u Savu i Dunav zapremine 60.000 olimpijskih bazena. Da je neko ranije brinuo o separaciji otpada i preradi građevinskog otpada ne bismo došli u situaciju da imamo milion tona građevinskog otpada godišnje“, pojasnio je Vesić i dodao da Grad mora da nađe rešenje u interesu svih građana.

Podsetimo i glumica Svetlana Ceca Bojković izjavila je da je potpuno prirodno da se svaki čovek bori za zaštitu svoje životne sredine. Bojković je nedavno kazala da ako je životna sredina napadnuta, „vi morate da je branite, kao što se brani svako drvo ili svaka zelena površina“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vesić najavio razgovor sa građanima o rešenju za Revu”

  1. Pitanje svih pitanja je ,kada ce ovaj covek da odgovara za sav haos i zlo koje je učinio našem Beogradu.
    Dokle ćemo ga trpeti?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.