Vesić: Trećina Beograđana nema kanalizaciju 1Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da trećina Beograđana nema kanalizaciju, a da se iz odvoda koje imaju ostale dve trećine građana direktno u Savu i Dunav izlije onoliko fekalija koliko odgovara zapremini 60.000 olimpijskih bazena, objavio je Beoinfo.

Vesić je danas prisustvovao potpisivanju aneksa ugovora za realizaciju projekta“Čista Srbija“ između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineske kompanije CBRC, i tim povodom ocenio da je veoma važno da se krene sa realizacijom izgradnje fabrika za preradu otpadnih voda i sekundarne kanalizacije.

„Beograd ima pet nezavisnih kanalizacionih sistema i na kraju svakog od tih sistema je predviđena po jedna fabrika za preradu otpadnih voda. Najveća fabrika biće u Velikom selu koja je će pokrivati oko milion ljudi i čijom ćemo izgradnjom ukinuti 80 odsto svih izliva u Savu i Dunav“, najavio je Vesić.

Podsetio je da se taj projekat izvodi u saradnji sa Ministarstvima građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da je vrednost projekta 271 milion evra u prvoj fazi, dok će druga faza koštati između 400 i 600 miliona evra.

Кada je reč o potpisivanju današnjeg sporazuma, Vesić je istakao da su njime obuhvaćene opštine Lazarevac i Obrenovac.

„U Obrenovcu ćemo raditi drugu od pet fabrika za preradu otpadnih voda, kao i 98 kilometara kanalizacione mreže, a u Lazarevcu 80 kilometara sekundarne kanalizacione mreže“, rekao je Vesić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vesić: Trećina Beograđana nema kanalizaciju”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.