Više grupa građana zatražiće sutra obustavu svih štetinih projekata u Beogradu 1Foto: Beta/Miloš Miškov ( arhivska fotografiaj)

 Inicijativa gradjana „Bitka za Košutnjak“ najavila je danas da će u četvrtak na sednici Skupštine Beograda, zajedno sa više grupa građana i neformalnih udruženja, zatražiti vanrednu tačku dnevnog reda po hitnoj proceduri.

To podrazumeva zahtev za obustavom svih štetnih projekata u glavnom gradu, sa kojima građani nisu saglasni.

Kako su naveli u saopštenju, gradonačelnik i predsednik Skupštine su pisanim zahtevom već obavešteni o tome a u toku dana obavestiće i odbornike.

„Nekoliko projekata na Košutnjaku u poslednjih godinu dana su probudili Beograđane koji shvataju da zauvek gube najvrednije što Beograd ima – svoje parkove, zelenilo, javne površine i javna dobra“, navodi se.

Oni su naveli da žele da vanredna sednica Skupštine Beograda na tu temu bude održana u roku od 45 dana, kao i da se prekine sa ignorisanjem legitimnih zahteva gradjana.

Već duže vreme brojne grupe građana protestuju, organizuju peticije i samoorganizuju se da bi se sprečili projekte suprotne planovima višeg reda i strategiji razvoja…

Očigledno je da stav građana jasan, a onda se postavlja pitanje – u čije ime se donose odluke i u čije ime odbornici glasaju.

Njihove odluke nemaju podršku građana“, dodaje se.

Osim udruženja „Bitka za Košutnjak“, zahtev će podržati i udruženja „Savski nasip“, „Zeleni Beograd“, „Sačuvajmo Gardoš i Zemun“, „Zajednička akcija – blok 70 i 70a“, „Inicijativa za zdravu i bezbednu Čukaričku padinu“, „Srce grada“ i „UG Petlovo brdo“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Više grupa građana zatražiće sutra obustavu svih štetinih projekata u Beogradu”

  1. Nema nijednog razloga osim ličnih interesa da se Beograd širi. Toliko ima postojećih objekata koje treba srediti, neke porušiti i napraviti nove, urediti trgove, prolaze između zgrada, parkiranje, saobraćaj, infrastrukturu. Zabraniti gradnju tih bezveznih stambeno-poslovnih kompleksa kao što je A blok, West, Skyline, Dorćol, Beograd na vodi… Da bi se Srbija sačuvala mora da se zaustavi širenje Beograda. Zbog ličnih interesa tajkuna i korupcije ispašta cela Srbija a građani Beograda žive u sve gorim uslovima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.