Zaštitnik građana: Pokrenut postupak zakonitosti rada policije zbog slučaja u Beogradu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Jelena Stojanović pokrenula je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd zbog sumnje na prekoračenje ovlašćenja prilikom pretresa jednog stana, saopšteno je danas.

„Na osnovu prikupljenih informacija pripadnici MUP su 14. februara, navodno zbog prijave da se u stanu nalazi droga, tokom pretresa pretukli i ponižavali dve LGBTI osobe. Zaštitnik građana je zatražio od MUP da mu u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim okolnostima navedenog slučaja, uključujući informaciju koje mere i radnje je preduzeo Sektor unutrašnje kontrole, koji su njegovi nalazi i dalji koraci Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa slučajem“, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Iz kancelarije republičkog ombudsmana su naveli da je zamenica zaštitnika građana postupak pokrenula po sopstvenoj inicijativi, jer na adresu te institucije do danas nije stigla pritužba povodom navedenog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari