Vaša kućica, vaša slobodica 1ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Poštovana redakcijo, sinoć zbog ličnih, zdravstvenih i porodičnih razloga nisam gledao istorijski intervju na RTS-u jedan.

I jedinstven!

Već je prošlo punih 24 sata od tog događaja, a ja sebi nikako da oprostim, a siguran sam da ni Bog, u ovom trenutku, nije baš spreman na to.

Vama je iz mojih računa za struju poznato da uredno plaćam pretplatu, i smatram vas svojim prozorom u svet, a usput da kažem da vaš Dnevnik redovno pratim još od trenutka kada je Dušanka Kalanj bila vaša pripravnica.

Dobro, jedno četiri puta u proteklih šezdeset godina vremensku prognozu sam preskočio.

A odgovorno tvrdim, što mogu da svojeručnim, kod notara overenim potpisom potvrdim da kod Kamenka Katića nemam nijedan propust.

Pritom, mogu slobodno da kažem da me ispunjava i to što i ostale vaše informativne emisije pratim od kad znam za sebe, i to od aktuelnih razgovora čika Jove Šćekića, pa do današnjeg upitnika Olivere Jovićević, kandidatkinje za gendirektora vaše kućice, vaše slobodice.

Zato vam se obraćam sa molbom da onaj sinoćni intervju reprizirate u što skorijem vremenu i aktuelnom prostoru dokle god da seže vaša gledanost, slušanost i opipljivost.

Da ova stvar ne trpi odlaganje, potvrdiće i činjenica da postoji realna opasnost da će se već koliko sutra pojaviti neki drugi kako kablovski, tako i TV sa nacionalnom frekvencijom u razgovoru s njim.

A možda će se pojaviti i više njih istovremeno.

I šta onda?

Onda ulazim u rizik da napravim diskontinuitet u praćenju svake njegove reči.

Smatram da bi repriza trebalo da bude emitovana u udarnom terminu.

A kad je već reč o udarništvu, najbolje je da to bude u okviru samog „Dnevnika“.

Ukoliko to nije moguće, intervju pustiti umesto ‘Šta radite, bre’, ‘Oka’ i ‘Slagalice’, a ne bi bilo loše emitovati ga ni u terminu predviđenom za prenos neke od utakmica Lige šampiona.

Svestan da sve ne zavisi od vaše volje za moć, što bi reko kolega Niče, ne bih se bunio ni da na prvom programu date skraćeni snimak, a da ceo tok intervjua emitujete na svom drugom kanalu.

Mislim da bi u skladu sa tematskim jedinstvom to valjalo uraditi tako da on na vaša pitanja odgovara pre i posle skupštinskih zasedanja, a da na samim parlamentarnim sesijama bude reč isključivo o njemu, te bi se tako upotpunilo ono što ne trpi nikakve praznine.

Ako ja to smem, savetujem vam da u studio pozovete istaknute analitičare koji bi narodu objašnjavali šta je on hteo da kaže i zašto to što je hteo, jeste ili nije rekao.

Sigurno da bi za vreme ponovnog emitovanja ovog razgovora kao gosti u studiju mogli da se pojave i razni umetnici turbofolklorne struke, koji bi davali muzičku podlogu ovom razgovoru i tako opravdali onih devedeset hiljada koji su im iznosi polepljeni na čela, onako, a kapela.

No, ako je dužina intervjua problem u vašoj skupoj televizijskoj minutaži, predlažem da u montaži izbacite sve što je rekla-kazala vaša medijska radnica, i da sve vreme date njegovim odgovorima.

Tako bi se dobio potreban prostor za umontiravanje veštačkih aplauza, uzvika „živeo“, a dobrodošlo bi i pojanje masovnih pesama.

Ako mi kojim slučajem predložite treći program, ja sa ovog mesta poručujem da to odbijam sa indignacijom.

Da nam se jedan ovako ozbiljan razgovor pojavi na kanalu na kojem se emituju razne opere, prikazi romana, kamerni orkestri likovne kritike, i slični neozbiljni sadržaji, to ne dolazi u obzir.

Pa, nije ovo bio razgovor za uske krugove i pojedince, među kojima prepoznajem i neke od poznatih tajkuna, nego je to bio intervju namenjen rejtingu, širokim slojevima stanovništva, penzionerima i mnogobrojnim posetiocima brojnih mitinga, partijskih slava, marševa podrške i parada ponosa.

Na kraju, a, svakako, ne i na poslednjem mestu, moram da vam kažem: nemoj sad tu da mi se prenemažete i čekate Novu godinu i Božić da biste ga ponovo pozvali u studio.

Ako možete da prikazujete ludu noć jednom nedeljno, možete, vala, i njega jednom sedmično da zovete na intervju.

Ne bih da ovo shvatite kao pretnju, ali ukoliko tako ne postupite, u meni već sada slobodno možete da gledate jednog bivšeg korisnika usluga javnog medijskog servisa.

A ako mi drugovi iz Hit-tvita daju reč, ja ću izvoleti da još naširokije i još dužije osvetlim ovaj gorući problem.

A onda, neka i vatrogasci budu u pripravnosti.

Učtiv, (ime i prezime poznato redakciji).

P. S. I još: Da li znate, da li je ovo gostovanje bila onlajn nastava, ili ‘nako? Ako je ‘nako, onda ništa. Ali, ako je bila onlajn nastava, ja ovim putem tražim opravdanje za ovaj moj izostanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.