Kad mi skratite tekst, Skroza vam objasni 1

Najpre da vam se zahvalim. Potreba određenih individua da me pominju u vašim novinama se nastavlja, što mi pruža izuzetno zadovoljstvo, spiritualno, jerbo mi omogućava da uživam odgovarajući im, čak i kada vi te moje odgovore skratite, pa Tamara Skroza, na Savetu za štampu, mora da vam objasni da je to dosta glupo.

Elem, izuzetno mi draga Jasmina Lukač, koju uvek čitam uz veliku dozu saosećanja i želju da joj kažem da teška hrana izaziva teške misli, pokvarena – pokvarene, masna – masne, a trula – trule, i da stoga pripazi šta jede (asparagus nikako), i da malo više brine o procesu varenja, koji je kod nje istovetan misaonom, te može da uzrokuje i rečenice koje ne izlaze iz glave, nego sa onog drugog, nižeg mesta – dakle, ta i takva Jasmina Lukač pomenu me ponovo, valjda joj dosadno bilo posle ručka, ili šta već.

I sve je to ok, volim ja da me Jasmina pominje, volim muku koju izazivam na njenom licu, grčeve u stomaku, žgaravicu… nego, pošto volim i preciznost, da je zamolim da meni, i čitaocima, objasni:

Šta, leba ti, znači rečenica o Čedomiru Jovanoviću u kojoj mu se spočitava da „održava prijateljstvo sa medijskim konsultantom Ivanom Radovanovićem“.

Mislim, šta je jela, gospođa Lukač, nešto nedovoljno pečeno, kuvano, pa da iz nje ispadne ta nerazumna, nedovršena tvrdnja?

Kako je to Čedomir sa mnom „održavao prijateljstvo“?

I kako, uopšte, izgleda „održavanje prijateljstva“?

Kako Jasmina Lukač „održava prijateljstvo“? Nadam se ne tako što zove na ručak.

Da li je mene Čedomir zvao na ručak?

Da li sam ja „održavao prijateljstvo“ ako sam njega zvao na ručak?

Da li smo pili zajedno da bi „održali prijateljstvo“?

Da li Jasmina Lukač pije? Da „održi prijateljstvo“?

Ah, koliko nepreciznosti i pitanja bez odgovora.

No, pošto je meni Jasmina Lukač draga, evo, da joj pomognem:

Jutros smo Čedomir i ja zajedno čitali njen tekst i prevrnuli se od smeha.

Tako se, draga Jasmina, održava prijateljstvo.

Iz glave, ne iz stomaka.

Probaj to da bar da svariš, ako već ne možeš da shvatiš.

(oprema teksta redakcijska)