Možda mogu čak i Vulini, Ljajići i Dačići, koji sa ministarskih mesta uvode prinudni rad i iznajmljivanje radnika. I onda mogu svi zajedno u koaliciju sa Dverima i radikalima, ko se kome više svidi ili ostane neraspodeljen, pa da se međusobno nadgornjavaju gazimestanskim saopštenjima.

Mi, ipak, mislimo da neke stvari ne idu zajedno. Vučić je na vlasti u Srbiji kako bi sprovodio mere „štednje“ i diktate krupnog kapitala, ne obazirući se na rastuće siromaštvo i kulučki položaj radnica i radnika. Srpska napredna stranka kojom vlada jedna je prosta piramidalna šema interesa, koja će se srušiti kao kula od karata kada naše grbače više neće moći da podnesu njene „brže jače bolje“ batine. Šta mislite, šta bi Vučićeve gazde najviše želele, ko da nas zajaše posle toga? Da nastavi istu politiku siromaštva malo „pristojnije“ i „demokratskije“? Molimo vas, očitajte svoju kartu.

Pozivamo vas da budete na strani onih koji ne misle da se Srbija deli na Vučićeve i Đilasove botove, već na vladajuću i na radničku klasu. Na one koje pošteno žive od svog rada i na one koji taj rad eksploatišu i bogate se. Mi ne provodimo vreme ustoličavajući Dragana Đilasa kao jedinu legitimnu opoziciju, već radnice i radnike branimo tamo gde su najugroženiji – kada organizuju štrajkove, kada ih iseljavaju iz kuća, kada se osmele da dignu glas protiv represije kapitala. Sve koji bi da pokažu sopstvena levičarska uverenja pozivamo da nam se u tim aktivnostima i priključe. U borbi se najlakše da zaključiti ko je na kojim pozicijama. Radništvo ove zemlje ima i pravo i moć da društvo uredi prema svojim vrednostima, načelima i interesima – pravo je vreme da to i uradi.

Povezani tekstovi