Podvala neradnika

Povodom teksta "Država talac Fijata" (Danas, 28. jun)

Ostavite komentar

 1. 2006.god. su medicinskim sestrama za otpremninu dali 200 € a lekarima 400 iz Medicine rada koja im više nije trebala tada.Na ugovorima sestara je pisalo da 10 godina ne može da se zaposli u državnu službu a lekari su odmah otišli u PIO i svuda gde su mogli,za njih nije bilo zabrane … toliko o pravima radnika.

 2. U ovoj drzavi profitiraju samo neradnici, prevaranti i profiteri poput opisanih radnika. Sve pohvale za tekst. Vreme je da izadjemo i mi kojima je zaista tesko a niko nas ne cuje!

 3. A sto neko nije reagovao kad su u epsu davali po 1000ev otpremninu i sto se tad niko nije bunio i bas me interesuje odakle ovolikim filozofima plata sta to oni doprinose ovoj drzavi

 4. Vrli poštovani gospodine Brkiću, na veliku radost „pristojne većine“ nećete Srbiju učiniti ni srećnijom, ni pametnijom.

 5. 2006……..200 eura
  2022………800 eura

  bolje su prosli ovi prvi gledajuci kupovnu moc i kupovinu nekretnina a o hrani da ne govorim
  2006 godine prosecna plata u srbiji bila je 250 eura

 6. Mene bi bilo sramota da sam ovaj tekst napisao.lako se sprdati s tuđom mukom!

 7. A ako bi vama gospodine ponudili da umesto vase rashladjene kancelarije, pisete ovakve nedolicne textove na Aljasci,sumnjam da bi ste prihvatili !!

 8. Jedna ispravka. Ne možete poljske poslove i radove porediti sa industrijskom proizvodnjom. Prvo poslov su sezonski malo plaćeni bez prijave na staž, takvi poslovi ne osiguravaju egzistenciju osim za mesec kad radiš, a ljudima treba pristojan posao.

 9. Zašto Srbija mora da ima fabriku automobila , bar jedan logičan odgovor .

 10. Levičar sam po ideologiji, ali se slažem sa svakom napisanom reči.Ova igra se ponavlja i ponavlja…

 11. A koga da ja zablokiram,ako dobijem otkaz kod mog gazde,a radim kod njega 10 godina????

 12. Obožavam Vaše analize, pozdrav iz Zagreba. Moj dojam je bio da je Fiat obavezan isplatiti radnicima otpremnine. Ovo je potpuno druga priča.

 13. Ако држава помогне глупа је, ако не помогне бахата је и не интересују је радници. Шта радити?

 14. Srbija je dala stotine miliona evra Fiatu i radnici zaslužuju pristojne otpremnine. Fiat je parazitski investitor. Zapravo nije investitor neko ko našim parama zarađuje profit.

 15. Tekst je čista sramota i pisac je više nego neobjektivan. Ako je hteo nešto morao je mnogo ranije kad su isplaćivane mnogo veće otpremnine nego ove. I zašto vređa radnike i naziva ih nazovi radnike. Kad ih je to obišao ili lično intervjuisao godinama unazad. Ovo je sprdnja i za svaku osudu.

 16. Trebalo Im je otpremninu racunati sa satima provedenim nacradnom mestu a ne po godinama ,oni za ovih 15 god nis proveli vise od 3000h ,dve godine Ako su radili od 15 I imali veca primanja od minimal a I place staz. A da su sibicari jesu I to veliki ,pa oni su I Zastavu saranili.

Ostavite komentar

Reakcije

Zavetnici! 10

Zavetnici!

Niti ste vi, Zavetnici, sreća Srbije jer nas vraćate vekovima unazad, niti, pak, može da nas usreći Probriselska opozicija, koja ne vidi gde se to rađa fašizam.

Naslovna strana

29. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.