Foto:N.K.

– Zahvaljujem vam se što vodite brigu o svojim porodicama, svojoj opštini i državi, jer su jedino deca naša budućnost. Sve ostalo je manje važno, jer ako se ne čuje dečji plač nema Srbije, porodice, nema budućnosti, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, prilikom uručivanja kartica, koje su deo projekta čačanskog Pokreta za decu „Tri plus“, sa kojim je ta lokalna samouprava uspostavila saradnju.

– Nadam se da ćete, kada mi dođemo na vlast u Republici, imati zaslužene penzije. I, ono što je najbitnije, da svaka majka koja ima troje ili više dece ima nacionalnu penziju, rekao je Stamatović, koji je i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije.

On je istakao da „čajetinska opština kontinuirano i dugoročnim merama podržava porodice i mlade bračne parove i da su one dale odlične rezultate, pošto se u Čajetini povećava broj stanovnika, a više od 300 porodica imaju troje i više dece“, a potom ocenio da bi „aktuelna republička vlast trebalo da primeni čajetinski primer u celoj Srbiji“.

Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu „Tri plus“, objasnio je da kartice omogućavaju popuste u Čajetini, na Zlatiboru i u nekoliko gradova Srbije, te da se informacije o tome mogu naći na sajtu tog udruženja.

Zahvalivši se na saradnji, on je podsetio na to da je Čajetina među pet lokalnih samouprava kojima je to udruženje dodelilo priznajnje „Ponosna kolevka“ za podsticaj nataliteta.

Majke koje ispunjavaju uslove mogu da se prijave u opštinsku pisarnicu i kartice će, kako je rečeno, dobiti vrlo brzo.