Ilustracija Foto: Radmila Marković

Saobraćaj je petnaestak minuta jutros bio zaustavljen i na mostu Gazela u Beogradu, a blokade su bile i na Zrenjaninskom putu, kod Borče, u Novom Sadu, Mladenovcu i drugim gradovima.

Veće blokade saobraćaja su izostale, a policija je pojedina vozila onemogućavala da izađu na autoput kod Centra Sava u Beogradu,dok su protesti u Nišu održani, ali prelaženjem ulice i usporavanjem saobraćaja, bez autmobila. U Kragujevcu su građani blokirali glavnu cestu, a u Leskovcu glavnu ulicu.

Saobraćaj je poslepodne bio obustavljen i na deonici Beograd – Ljig, u Moravcima, SO Ljig,  – Ibarska magistrala.

Kao i na –  raskrsnici puteva, Kosjerić – Valjevo – Šabac, i Osečina – Valjevo – Lajkovac, u Valjevu.  Takođ in a putevima Kula-Bačka Topola, Lipar-Bajša, na izlazu iz Lipara ka Bajši. Na naplatnoj stanici Jagodina obustavljen je saobraćaj na ulazu i izlazu, ističu iz JP Putevi Srbije. Saobraćaj je obustavljen i na deonici Stara Pazova – Nova pazova, izlaz iz Stare pazove – kružni tok. Dok je na naplatnoj stanici Preljina saobraćaj normalizovan. Kako navode javnost će biti obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenim putnim pravcima.

Građani traže da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara (oko 90 evrocenti) za dizel i 120 dinara (oko jedan evro).

Iz Puteva apeliju da stupanjem na snagu novog zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima pooštrena je kaznena politika za veliki broj prekršaja u saobraćaju, stoga apelujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.