Advokat objavio dokumenta o smrti Cvijana koje je dobio od BIA 1Foto: Dosta je bilo

Advokat Ivan Ninić objavio je danas građu koju je dobio od Bezbednosno-informativne agenecije (BIA) o smrti advokata Vladimira Cvijana i naveo da se iz priloženog ne vidi ni kada je Cvijan ušao u Srbiju, s kim je boravio, gde je živeo, a takođe nije poznato ni od čega je živeo.

„Ovim odgovorom je zadovoljena forma i deo informacija za koje je BIA procenila da treba da izađu u javnost, ali ne znamo šta BIA ima u posedu još. Iz ovoga što je dostavila ne proizilazi ozbiljan operativni rad i ne čini se kao da je uložila dodatni napor da priču zaokruži. U ovoj priči ostaju rupe koje nisu popunjene, a koje je BIA, s obzirom na ovlašćenja, resurse i mogućnosti, mogla da upotpuni“, kazao je Ninić za portal Nova.rs.

Ninić je na svom nalogu na Tviteru objavio službenu belešku o kontaktu u Institutu za sudsku medicinu, službenu belešku o kontaktu u Advokatskoj komori Beograd, izveštaj o razgovoru sa Cvijanovom suprugom, izveštaj sa radnikom „Jugoslovenskog rečnog brodarstva“ i dva izveštaja o razgovorima sa NN licima.

„Ako iz ovog izveštaja možemo da vidimo da ljudi Cvijana opisuju kao nekoga sa očiglednim zdravstvenim problemima, kao nekoga ko se lečio, najmanje što je BIA mogla da uradi je da se više pozabavi njegovim zdravstvenim stanjem“, naveo je Ninić.

 

On je podsetio da iz Višeg javnog tužilaštva i dalje čeka odgovore na pitanja koja im je upuito.

Odlukom direktora BIA Bratislava Gašića prethodno je izvršen opoziv tajnosti dokumenata koje je Ivan Ninić objavio.

Telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine u Dunavu, dva kilometra od Pančevačkog mosta u Beogradu, ali se Tužilaštvo o tom slučaju oglasilo posle više od tri godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Advokat objavio dokumenta o smrti Cvijana koje je dobio od BIA”

  1. Na kraju ce ispasti bolje da ste ostavili coveka da pociva u miru. Iznosite samo pikanterije, koje treba da su privatne.

    • Ovde se bavi otetom državom a ne čovekom on je personifikacija šta se ovde svima nama dogadja.

  2. Ako je sve ovo tačno, ne znam zašto bi BIA ulazila u psihičko stanje Cvijana. To nije u redu ni prema njemu, ni prema porodici, a nije ni po zakonu.

    • BIA je iznad zakona, porodice i drustva. Klasican je primer sudjenje Slavku Curuviji, sta mislite, zasto sudjenje traje 20-setak i kusur godina.

  3. Znam dobro taj kraj blizu mesta.Nije bilo sanse da tamo dodje pijan I padne u vodu.Neko mora da ga je gurnuo sa obale ili se okliznuo na banana,ali nije pronadjena cakija.Vrlo neobicno.Sta reci.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.