Oko 200 volontera organizovanih u 12 timova čistilo je priobalje Žičke reke, Ribnice i Ibra. Oni su tako, bili deo velikog tima od oko 1000 volontera koji su danas sproveli iste akcije u Čačku, Kruševcu, Požegi, Raški, Ivanjici, Kosjeriću i Vrnjačkoj Banji.

Reč je o akciji „Sto kao jedan“ kojom se obeležava Međunarodni dan smanjenja rizika od prirodnih katastrofa (13.oktobar).

Caritas Srbije se potrudio i volontere opremio zaštitnim rukavicama, majicama i kapama, a u Kraljevu su, uz pomoć Stalne konferencije gradova i opština i Odeljenja Civilne zaštite gradske uprave grada Kraljeva, u škola u Vrdilima, Roćevićima i Dedevcima, postavljeni plakati sa praktičnim uputstvima za ponašanje u vanrednim situacijama.

Akcija „Sto kao jedan“ je zamišljena kao deo preventivnih aktivnosti u borbi sa posledicama klimatskih promena koje je moguće, i treba češće, organizovati na lokalnom nivou.

Ova masovna akcija je lep uvod i najava sutrašnjeg skupa u Kruševcu gde će se organizovati centralna manifestacija na nivou republike, kojom će se obeležiti Međunarodni dan smanjenja rizika od prirodnih katastrofa. Organizatori skupa u Kruševcu su Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, Stalna konferencija gradova i opština, UNDP za Srbiju i grad Kruševac kao domaćin.