Ambasada Nemačke uputila kritike povodom kršenja slobode medija 1Foto: Pixabay/Bearinthenorth

Slobodni mediji i aktivno civilno društvo osnovni su stubovi na kojima počiva svako demokratsko društvo, objavljeno je danas na Fejsbuk stranici ambasade Nemačke u Srbiji, koja ukazuje da pokušaji zastrašivanja ugrožavaju novinare i civilno društvo, suprotni su medijskoj strategiji i svim naporima koje Srbija ulaže u oblasti prava.

Kako se ističe, profesionalni novinari i nevladine organizacije i u Srbiji igraju važnu ulogu u jačanju demokratije i vladavine prava upravo i zato što postavljaju kritička pitanja.

Ovih dana su novinari KRIK doslovno su postali meta medijske kampanje klevetanja. Slični napadi protiv KRIK-a i nevladine organizacije CRTA „usledili su i od strane pojedinih poslanika, uprkos kodeksu ponašanja koji je nedavno usvojen u Skupštini“, ukazuje se u izjavi ambasade Nemačke.

Prema stavu Ambasade, „takvi pokušaji zastrašivanja novinara i civilnog društva, ne samo da ih ugrožavaju, već su takođe u suprotnosti sa medijskom strategijom i svim naporima koje Srbija ulaže u oblasti vladavine prava”.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ambasada Nemačke uputila kritike povodom kršenja slobode medija”

  1. A,koji su to slobidni mediji? Ne vidim ni jedan. Svi su prodati i uredjivacku politiku im kroje njihovi kupci. Samo je razlika u imenu kupaca

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.