Foto: Beta/Branislav Božić

Oprezna vožnja se savetuje zbog ugaženog snega na kolovozu, s mogućom poledicom ali i ledom zbog niže temperature. Takvi uslovi vožnje su skoro na svim putevima zapadne, jugozapadne, centralne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su za sada prohodni, a upotreba lanaca je obavezna.

Sneg promenljivog inteziteta najavljen je i za danas. U toku jutra i prepodneva u zapadnim i centralnim predelima očekuje se još i do 15 centimentara snega, a zbog pojačanog severozapadnog vetra može doći će do stvaranja snežnih nanosa. Do kraja dana očekuje se prestanak padavina u svim predelima.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja. Ima zadržavanja za teretna vozila na prelazu Horgoš, na izlazu se čeka 240 minuta.

Zbog obustave saobraćaja za teretna vozila u Hrvatskoj, zbog vremenske nepogode, obustavljen je saobraćaj na prelazima Sot i Ljuba, na ulazu i izlazu iz zemlje i na prelazu Bačka Palanka na izlazu iz zemlje.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

U Beogradu skraćeno više linija gradskog saobraćaja

U Beogradu skraćeno saobraća nekoliko gradskih i više prigradskih linija.

Kako je agenciji Beta rečeno u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd skraćene su linije 39, 303, 304, 309, 403, 406, 534, 305, 75, 88, 703, 308.

Prema najavama meteorologa sneg će prestati da pada danas u popodevnim satima.

Povezani tekstovi