AMSS: Putevi mestimično vlažni, moguće gužve na prilazu gradovima 1Foto: Putevi Srbije (arhiva)

Kolovozi u severnim i zapadnim krajevima Srbije su mestimično mokri zbog kiše koja povremeno pada, a koja će se tokom noći proširiti i na ostale krajeve u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U planinskim krajevima je moguća pojava snega, kojeg za sada nema na putevima prvog prioriteta.

Vozačima se zbog pojačanog saobraćaja na prilaznim putevima većih gradova, uobičajenog za kraj vikenda, savetuje opreznija vožnja.

Deonica Boljevci-Obrenovac, je do 31. marta zatvorena za saobraćaj, a alternativni putni pravac iz Obrenovca je auto-put „Miloš Veliki“.

Produžava se izmena režima saobraćaja zbog izgradnje leve kolovozne trake Obilaznice oko Beograda, u zoni petlje „Orlovača“, tako da se saobraćaj iz pravca tunela „Straževica“ preusmerava na desnu kolovoznu traku u zoni petlje, dok je uključenje sa Ibarske magistrale zatvoreno.

I dalje je izmenjen režim saobraćaja na petlji Umčari, na auto-putu, tako da se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd-Niš.

Uključenje ka Nišu iz Umčara je zatvoreno za saobraćaj do daljnjeg.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima Jošanička Banja-Kopaonik i Kopaonik-Rudnica.

Kamioni na prelazu Šid sa Hrvatskom na izlaz iz zemlje čekaju do tri sata, a na prelazu Batrovci sa istom državom do dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima, kao ni na naplatnim rampama duž auto-puteva u Srbiji, nema zadržavanja.