Bašta dobija fontanu, šahovske stolove, bubnjeve za decu, štampani beton, LED osvetljenje i druge adekvatne sadržaje.

Urbanističkim projektom je obuhvaćena urbana celina „Čikoš“ između ulica Takovske i Veljka Dugoševića do objekata i privatnih parcela na obodu celine. Grad Požarevac objavio je javni poziv za prezentaciju Urbanističkog projekta za prostornu celinu „Čikoš“ sa idejnim rešenjem rekonstrukcije „Čikoša“, urađen od strane BMD BAU DOO Beograd.

Planiran je objekat novog javnog toaleta koji će biti dostupan svima pa i osobama sa nekom vrstom invaliditeta. Pored planiranog objekta na istoj parceli je planirano postavljanje privremenih objekata – natkrivenih letnjih bašti obližnjih ugostiteljskih objekata. Po sredini prostorne celine, u pravu sever-jug, uvedena je nova pešačka komunikacija, te se novi sadržaji nalaze istočno i zapadno od iste. Popločavanje deli prostor na funkcionalne celine, tako da se bista Pavla Savića nalazi u južnom delu prostora. Dijagonalno od nje, smešten je urbani mobilijar za igru dece. U središnjem delu „Čikoša“ smeštena je prohodna pešačka komunikacija, a fontana utopljena u parter je postavljena u delu celine ka kamenoj stazi.

U severnom delu planirana je centralna platforma kao i ostali urbani mobilijar. Na severozapadnom delu nalazi se javni toalet. Tradicionalna kaldrma je sačuvana i rekonstruisana ali i naglašena stubovima sa prepustima. U celom prostoru „Čikoša“ smeštene su klupe i prostorna instalacija pod nazivom „urbana šuma“, u vidu vertikalnih cevi, koja služi za igru decu. Deo ovih cevi ima ugrađeno dekorativno osvetljenje. „Urbane šume“ nalaze se na nekoliko tačaka ove prostorne celine. Završna obrada celokupnog prostora je štampani beton, sa dezenom kamenih ploča i bordurom sa dezenom kamenih kocki, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Fontana je smeštena u severozapadni deo predmetne celine. Fontana je prohodna, odnosno u nivou popločanja i ima sedam mlaznica, a fontana noću svetli u raznim bojama. Prolaz sa fenjerima je na delu sa kaldrmom koja je rekonstruisana u skladu sa svojim istorijskim nasleđem. Reč je kaldrmisanoj ulici, koja datira iz 1897. godine, i kao takva predstavlja poslednju ulicu izvedenu velikim kamenjem. Javni toalet se nalazi na zapadnoj strani celine. Površina objekta je 12 kvadrata.

Pet šahovskih kompleta

U okviru celine su planirani sledeći objekti i urbani elementi: Bista Pavla Savića izmeštena je sa svog originalnog mesta na južni deo prostora „Čikoša“. Prostor oko biste je predviđen kao uređena površina. Polje, gde je  bista dodatno je osvetljena dekorativnim podnim svetiljkama. Šahovski kompleti sastavljeni su iz stola i dve klupe, a obloženi kamenom. Klupe su obložene drvenim letvama a projektovano je pet kompleta. Polukružne klupe oko drveća, formirane su oblaganjem betonsko – čelične konstrukcije drvenim letvama. U istom polju se nalaze i bubnjevi za decu. Sav dečiji mobiljar izrađen je od najkvalitetnijeg materijala.