Besplatni sportski sadržaji za mlade na Adi Ciganliji 1Foto: SOFA

Oni su u saopštenju istakli da mladima nude priliku da uživaju u sunčanim danima i provedu ih u prirodi, družeći se i uz to čineći nešto dobro za sebe.

Cilj SOFE je da mladima, uzrasta od 18 do 30 godina, omogući da se bave sportom besplatno.

Kako ističu organizatori, aktivnosti na Adi Ciganliji kod Veslačkog kluba Beogradski univerzitet počinju 15. jula i traju do 15. septembra.

Sve što je potrebno je da napravite svoj profil na sajtu www.sofa.rs, pronađete u kalendaru aktivnosti ili sport koji vam najviše prija, i dođete. Aktivnosti koje se održavaju na Adi su odbojka na pesku, joga, teretana, badminton, Total Body Workout (TBW) i trening kondicione pripreme. Takođe, obezbedili smo bicikle i roleri koje možete besplatno iznajmiti, navodi se u saopštenju.

,,Jako je važno da se mladi bave sportom. Ada Ciganlija je najatraktivnija destinacija na otvorenom u Beogradu i iz tog razloga očekujemo Vas u što većem broju’’, poručila je PR sportskog udruženja Nada Benčina.

Detaljnije informacije o pojedinačnim sportovima, kao i raspored aktivnosti, nalaze se na sajtu sofa.rs i društvenim mrežama Instagramu, Facebook-u i Twitter-u.

Pored SOFADE, organizuju se redovne aktivnosti tokom čitave godine, na Zavodu za sport i medicinu sporta i na SC ,,11. April’’. SOFA radi na tome da besplatno bavljenje sportom omogući i mladima u drugim gradovima Srbije. Za sada im je to pošlo za rukom u Subotici, Kragujevcu i Nišu.

SOFA je neprofitno sportsko udruženje studentskih i omladinskih fizičkih aktivnosti. Njihova misija je da promovišu volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad.

Ideja o SOFA projektu nastala je pre pet godina, kada je i predstavljena studentima od strane ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.  SOFA i sada svoje aktivnosti organizuje pod pokroviteljstvom i podrškom Ministarstva.