Bez struje četiri meseca 1Foto: Pixabay/Geralt

Prekid snabdevanja električnom energijom predstavlja izuzetno veliki problem za raseljeničku zajednicu koja broji oko 50 lica, naročito imajući u vidu da u centru žive najmanje dve osobe koje boluju od dijabetesa, od kojih je jedna prinuđena da insulin drži u frižideru obližnje pošte, dodaje se u saopštenju.

U kolektivnom centru ima dece školskog uzrasta koja usled navedenih okolnosti nemaju adekvatne uslove za pohađanje škole. Povodom ovog slučaja, stanovnici kolektivnog centra su se obraćali EPS Distribuciji i Ministarstvu pravde, dok je Inicijativa A 11 o situaciji u kolektivnom centru obavestila Komesarijat za izbeglice i migracije, kancelariju Poverenika za izbeglice i migracije gradske opštine Voždovac, kao i Službu za hitno postupanje Zaštitnika građana.

Do danas nije dobijen bilo kakav odgovor, a izostala je reakcija pružanja pomoći stanovnicima centra. Inicijativa A11 smatra da ovaj problem zahteva hitno rešenje nadležnih institucija koje su upoznate sa slučajem kako bi se izbegle dalje povrede njihovih ljudskih prava koje bi mogle da prouzrokuju teže posledice.