Komesarka obišla povređene migrante u prihvatnom centru Preševo 1Foto: Komesarijat za izbeglice i migracije/Dragan Kujundžić

Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević posetila je prihvatni centar Preševo i obišla migrante koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 20. februara 2024. godine.

Tom prilikom, kako se navodi u saopštenju, komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem povređenih kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega.

“Svim licima u centru kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna. Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj je komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima”, navodi se u saopštenju Komesarijata.

Prema podacima Komesarijata, trenutno je u prihvatnom centru u Preševu smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari