Ilustracija Foto: Radmila Marković

Ipak, savetuju da se na vreme informišete o prohodnosti puteva, naplatnih rampi i graničnih prelaza, jer je situacija vrlo često promenljiva.

Prema najavama meteorologa ujutru i pre podne iznad većeg dela pretežno sunčano, samo na severu promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne na severu pretežno sunčano, u ostalim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najviša temperatura od 27 do 32 stepena Celzijusova.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije, na GP Horgoš su oko 240 minuta, a na GP Batrovci i Kelebija oko 120 minuta, navode iz AMSS.