Biljana Popović Ivković: Izdato više od 10.000 potvrda o registraciji stranaca 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas u Austriji na Ministarkoj konferenciji Salzburškog foruma da je zaključno sa 28. oktobrom izdato više od 10.000 potvrda o registraciji stranaca, koji su izrazili nameru da podnesu zahtev za azil.

„Reč je o migrantima koji žele da idu u Austriju, Nemačku, Švedsku i koji zapravo ne žele da ostanu kod nas, a u našu državu su ušli upravo iz zemalja Evropske unije“, istakla je Popović Ivković, saopštio je MUP.

Ona je dodala da Srbija posvećuje posebnu pažnju operativnoj saradnji u borbi protiv transnacionalnog kriminala i izrazila zabrinutost zbog povratka lica sa stranih ratišta.

Popović Ivković je kao bezbednosno posebno interesantne navela osobe sa teritorije Kosova i Metohije koje učestvuju, ili su učestvovale na ratištima u Siriji i Iraku, a čiji je broj veći od 400, od kojih se na Kosovo vratilo više od 100.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Biljana Popović Ivković: Izdato više od 10.000 potvrda o registraciji stranaca”

  1. Ukoliko tih 10 000 migranata ne budu primljeni u EU, bice vraceni u zemlju gde su prvi put registrovani – Srbiju.

  2. Nisam siguran da vecina citalaca shvata sta je upravo procitala?Treba li bilo kome da objasnimo sta znaci 10 000 ljudi, vracenih iz EZ, u koje su svojom zeljom stigli, … nazad u jednu Srbiju, sa kojom nemaju nista i u kojoj ne zele da budu, a koja ih je pod briselskom pretnjom na silu ‘registrovala’.
    I onda vuciceva ponosita Ministarka odlazi u Austriju da svojim naredbodavcima podnese ‘raport’, da je ‘Azilantski Logor Srbija’, uspesno poceo sa radom?
    Jos jedna od brojnih vucicevih ‘Pobeda’?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.