Bor: Proglašena vanredna situacija zbog požara na gradskoj deponiji 1Foto: Grad Bor

Gradski Štab za vanredne situacije Bor na hitnom zasedanju proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije grada zbog požara na gradskoj deponiji.

Odluka je doneta, objašnjavaju nadležni, kako bi se omogućilo angažovanje dodatne mehanizacije koja će učestvovati na gašenju požara na gradskoj deponiji.

Na ovaj način omogućeno je angažovanje subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Bora, što znači da će i drugi privredni subjekti sa teritorije grada staviti na raspolaganje neophodnu mehanizaciju za potrebe gašenja požara na gradskoj deponiji, navodi se u saopštenju sa sednice Štaba dostavljenog medijima.

-Zbog velike količine dima koji se širi ka gradu i selima, doneli smo odluku da uvedemo vanrednu situaciju. Očekujem da ćemo, uz dodatno angažovanje mehanizacije kompanije Serbia Zijin Copper i Serbia Zijin Mining, kao i ostalih privatnih subjekata koji imaju mogućnost da se uključe i angažuju u lokalizovanju požara, situaciju staviti pod kontrolu u večernjim satima – izjavio je gradonačelnik Aleksandar Milikić, naglašavajući da se stanje na terenu redovno prati i da je zajednički zadatak svih koji su uključeni u rešavanje ovog pitanja da se suzbije požar, smanji nivo vatre i dima, a što je najbitnije, zaštiti zdravlje svih koji žive na teritoriji grada Bora.

Bor: Proglašena vanredna situacija zbog požara na gradskoj deponiji 2
Foto: Grad Bor

Prema rečima direktora JKP “3.oktobar” u Boru, Igora Mitrovića, svi kapaciteti ovog preduzeća su od momenta dobijanja dojave o požaru potpuno stavljeni u funkciju i angažovani na suzbijanju i gašenju požara na gradskoj deponiji.

-Uz maksimalno angažovanje Vatrogasno – spasilačke jedinice Bor, ogromnu pomoć dobili smo od kompanije Zijin koja je stavila na raspolaganje svoju mehanizaciju i već tri dana učestvuje u suzbijanju požara – rekao je Igor Mitrović.

Požar na gradskoj deponiji u Boru gasi se duže od 72 sata, a kako je rečeno na sednici Štaba, uzrok požara naknadno će biti utvrđen. Pretpostavlja se da je uzrok požara deponovanje i odlaganje lako zapaljive materije na gradskoj deponiji.

Bor: Proglašena vanredna situacija zbog požara na gradskoj deponiji 3
Foto: Grad Bor

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Bor: Proglašena vanredna situacija zbog požara na gradskoj deponiji”

  1. Borani kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je „gradio i izgradio“ nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.Borani kao da su osuđeni na trovanje otrovnih gasova iz topionice bakra i sa gradske deponije. Deponija truje građane Bora i okolnih sela nekoliko dana godišnje, a topionica non stop. U tom smislu predsednik je imao sastanak sa kineskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor i dogovorio sa kinezima zagađenje da se reši do nove godine, a zaboravilo se da rešavanje zagađenje Bora trajaće godinama. Predsednik nije ni pomenuo grobara RTB Bor i najnovijeg autora zagađenja koji je „gradio i izgradio“ nakaradnu svoju topionicu bakra sa ljudima znanih i neznanih samo njemu, Spaskovskom. Umesto da snosi konsekvence u apsani on se šepuri kao višestruki nobelovac, a za njegove greške se okrivljuju kinezi. Tako je to kada se gleda sa naočarima pomućenog mozga i savesti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.