Borović: Privesti sve učesnike pedofilije u Jagodini 1Foto: Medija centar

Član predsedništva Narodne stranke, advokat Borivoje Borović izjavio je danas da je tužilaštvo već trebalo da reaguje povodom navoda o pedofiliji u Jagodini, koji su izneseni na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

Borović je agenciji Beta kazao da bi tužilaštvo, da je Srbija pravna država, odmah izdalo naloge policiji da privede na saslušanje sve ljude na koje je ukazao svedok pedofilije u Jagodini.

„Od svih učesnika u podvođenju maloletnih devojčica već su trebale da se uzmu izjave, kako bi se sprečilo da se utiče na žrtve. Ako je tačno da su visoki funkcioneri ove zemlje prisustvovali akcijama jednog lokalnog moćnika gde se podvode mlade žene, a to vlast pokuša da zataška, onda bi o tome trebalo obavestiti i Evropsku komisiju da ispita u kom pravcu ide tužilaštvo u Srbiji“, naglasio je advokat.

Borović: Privesti sve učesnike pedofilije u Jagodini 2

Ukoliko ne bude otvorena istraga o pedofiliji u Jagodini, dodao je Borović, onda bi evropske insitucije trebalo da provere da li tužilaštvo u Srbiji štiti ljudska prava i slobode i da li može i sme da uradi bilo šta bez pritisaka političara na vlasti.

Na konferenciji za novinare Marinike Tepić, juče je objavljeno video svedočenje bivšeg radnika hotela „Alfa“ iz Končareva kod Jagodine, u kome on tvrdi da je narodni poslanik Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice i da su na tim žurkama prisustvovali državni funkcioneri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kao i vlasnici Knez petrola i Kopernikusa.

On je dodao i da mu je njegova prijateljica, hostesa na takvim žurkama, prenela da je jednom prilikom devojčicu od 15 godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“, i da je devojčicu ostavila u toj sobi neko vreme, iako je ona plakala.

Dragan Marković Palma je juče demantovao tvrdnje Marinike Tepić i muškarca iz Jagodine koji je rekao da je kao radnik hotela bio svedok bahanalijama s maloletnim devojčicama.

Marković je rekao da će danas sam otići u tužalštvo i dati izjavu i podneti prijavu protiv Marinike Tepić.

Dačić i Antić nisu se oglasili povodom navoda da su bili prisutni na žurkama gde su podvođene maloletne devojčice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Borović: Privesti sve učesnike pedofilije u Jagodini”

  1. Пуно тога је овај народ истрпео од клике на власти и није масовније протествовао, али сада је прилика да се организују протести, да изађемо на улицу, и нема повратка док влада не падне. Ако ово није прелило чашу онда нисмо ништа бољи од починиоца.

    • Koliko treba biti zaslepljen pa pozivati na poštovanje zakonskih procedura u zemlji u kojoj vlada pravilo, kadija te tuži, kadija ti sudi. Nije Marinika luda da,, bunga bunga mafiju, tuži njima samima. Ovde smo naterani da sva saznanja iznosimo u javnost pa tek onda da ih prosledjujemo nadležnima. Time, barem delimično, javnost bude informisana a nadležnima se vezuju ruke da zataškaju i negiraju. Deset godina, partija na vlasti, krši Ustav i sve zakone. Za nih i njima bliske ne postoje pravila, krivica ni kazna. Siguran sam da gospodin Borović dobro poznaje pravnu materiju pa mi deluje nevaspitano da mu se spočitava nepoštovanje iste od strane nekoga ko samo prividno poznaje zakonske procedure a ne obraća pažnju na realnost u kojoj živimo.

  2. Gospodine Voroviću, Vi kao advokat znate proceduru. Osoba koja ima dokaze da su vršena krivična dela treba prijavu podneti nadležnom tužilaštvu, a ne po sistemu rekla-kazala ili nekih anonimnih insajdera ili na krilima trenutno izmišljenih afera od Kulina bana. Onaj ko podnosi prijavu ili iznosi javno nečija saznanja MORA dokazati postojanje tih krivičnih dela. Gospodine Boriviću, ostavite bar malo politikanstvo, ako nastupate kao pravnik.

    • Tužilaštvo je dužno da reaguje po službenoj dužnosti , čim do njega dopre glas o izvršenju krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da sprovede istragu. Ne treba tu nikakva posebna krivična prijava. Svi označeni akteri trebalo je već da budu privedeni na saslušanje i određen im pritvor. U ovakvom slučaju ne štiti ih imunitet, jer dela nemaju nikakve veze sa vršenjem funkcije koju obavljaju. Javna je tajna o kom pedofilu godinama govori gospodin Jurić. U pitanju je kratkonogi pijani janjevac.

  3. Aleksandar Antić je završio Megatrend kod Miće.Morava je leglo prostitucije i droge.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.