Borović: Privesti sve učesnike pedofilije u Jagodini 1Foto: Medija centar

Član predsedništva Narodne stranke, advokat Borivoje Borović izjavio je danas da je tužilaštvo već trebalo da reaguje povodom navoda o pedofiliji u Jagodini, koji su izneseni na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

Borović je agenciji Beta kazao da bi tužilaštvo, da je Srbija pravna država, odmah izdalo naloge policiji da privede na saslušanje sve ljude na koje je ukazao svedok pedofilije u Jagodini.

„Od svih učesnika u podvođenju maloletnih devojčica već su trebale da se uzmu izjave, kako bi se sprečilo da se utiče na žrtve. Ako je tačno da su visoki funkcioneri ove zemlje prisustvovali akcijama jednog lokalnog moćnika gde se podvode mlade žene, a to vlast pokuša da zataška, onda bi o tome trebalo obavestiti i Evropsku komisiju da ispita u kom pravcu ide tužilaštvo u Srbiji“, naglasio je advokat.

Borović: Privesti sve učesnike pedofilije u Jagodini 2

Ukoliko ne bude otvorena istraga o pedofiliji u Jagodini, dodao je Borović, onda bi evropske insitucije trebalo da provere da li tužilaštvo u Srbiji štiti ljudska prava i slobode i da li može i sme da uradi bilo šta bez pritisaka političara na vlasti.

Na konferenciji za novinare Marinike Tepić, juče je objavljeno video svedočenje bivšeg radnika hotela „Alfa“ iz Končareva kod Jagodine, u kome on tvrdi da je narodni poslanik Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice i da su na tim žurkama prisustvovali državni funkcioneri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kao i vlasnici Knez petrola i Kopernikusa.

On je dodao i da mu je njegova prijateljica, hostesa na takvim žurkama, prenela da je jednom prilikom devojčicu od 15 godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“, i da je devojčicu ostavila u toj sobi neko vreme, iako je ona plakala.

Dragan Marković Palma je juče demantovao tvrdnje Marinike Tepić i muškarca iz Jagodine koji je rekao da je kao radnik hotela bio svedok bahanalijama s maloletnim devojčicama.

Marković je rekao da će danas sam otići u tužalštvo i dati izjavu i podneti prijavu protiv Marinike Tepić.

Dačić i Antić nisu se oglasili povodom navoda da su bili prisutni na žurkama gde su podvođene maloletne devojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari