Brnabić: Koji se novinari plaše da govore protiv vlade 1Foto: Fonet/Vlada Srbije

„Znate kako znam da je četvrtak? Tako što kad ustanem ujutru stiže mi kliping i taj kliping izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping… Ja onda znam da je četvrtak i da su izašli nedeljnici. Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže šta god je hteo i o meni lično i o vladi i o predsedniku Republike“, rekla je Brnabić.

Na pitanje N1 na kojoj televiziji ste videli negativan kliping, Brnabić je rekla da je to videla, kako na toj stanici, tako i na RTS. Na dodatno pitanje da li joj je čudno što je to videla samo na te dve stanice, Brnabić je rekla: “Pa ne znam, sad u ovom trenutku ne mogu mislim kako da Vam kažem, ne znam koliko još televizija ima. Ali, je li Vi mene pitate da li se novinari ovde plaše da kažu nešto protiv vlade? Pa čekajte, koji novinari? Koji novinari – Vreme, NIN, KRIK, Kurir, Danas, N1 – koji novinari se plaše da kažu nešto protiv vlade?”

– Vidite, oni očigledno misle da vlada ne radi dobro svoj posao. Samo da ne zamenjujemo teze, ako neko misli da vlada ne radi dobro svoj posao da li on to u javnosti Srbije može da kaže? Evo, recite mi – ko to ne može da kaže? – upitala je premijerka.